Zeci de elevi şi profesori, intoxicaţi cu mâncare la un banchet de clasa a VIII-a

Aproape o sută de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean din Satu Mare cu intoxicaţie după ce au mâncat la un restaurant ce organiza banchetul de clasa a VIII-a. Printre acestea se numără 68 de copii. Reprezentanţii DSP au deschis o anchetă şi au luat probe de la restaurant.

Dorina Guran, director Direcţia de Sănătate Publică, a declarat pentru România TV că elevii şi profesorii au servit la masa festivă un platou care conţinea preparate din brânză, chifteluţe, ruladă de carne şi ruladă de şuncă cu brânză. La meniul cald au mâncat pireu de cartofi cu piept de pui la grătar, respectiv cotlet de porc la grătar, iar la desert s-a consumat îngheţată.

Pentru a afla cum au ajuns aproape o sută de persoane la spital cu intoxicaţie, au fost preluate probe din toate alimentele consumate la masa festivă. "Alimentele sunt verificate în laboratorul DSP urmând să aflăm rezultatele analizelor. Mâncarea a fost preparatăîn restaurantul în care se ţiena banchetul. În urma anchetei, instituţia noastră va aplica sancţiuni contravenţionale", a declarat Guran.

radio manele radio manele online