Dezvaluiri despre presedintele lui Dinamo. Cum blatuia meciuri cu bani de la Securitate

Presedintele clubului Dinamo Bucuresti, Constantin Anghelache, este desfiintat de o legenda a "ros-albilor".

Cornel Dinu a dezvaluit ca actualul sef al "cainilor" se ocupa de "treburile murdare" ale lui Dinamo inainte de 1989 folosind fonduri de la Securitate.

"La Dinamo, intre 1986 si 1990, Anghelache se ocupa de toate treburile murdare. Cu fonduri provenite de la Securitate, el avea grija de arbitri si de jucatorii din echipele adverse. Avea omul lui de legatura care dadea cate un video la patru fotbalisti", a dezvaluit Dinu in ziarul National.

Pentru a fi si mai convingator, cel poreclit "Procurorul" a povestit cum a fost "lucrat" de Anghelache.

"Mi s-a intamplat si mie, pe cand antrenam A.S.A Tg.Mures. In aprilie '87, dupa ce batusem Victoria Bucuresti cu 2-0, urma sa intalnim pe Dinamo. Generalul Alexie si Vasile Ianul au venit la mine inca de luni, la Hotel "Continental", din Targu Mures. Mi-au spus ca eu sunt crescut de Dinamo si ca s-ar putea sa ma intorc acolo, ca oricum n-am nicio sansa in meciul direct, ca totul e aranjat, dar ma roaga ca in saptamana premergatoare partidei sa o las mai moale cu pregatirea, iar in timpul meciului sa nu dau recital pe banca, asa cum s-a intamplat la jocurile cu Victoria si Flacara Moreni. Ma atentionase pana si colonelul Eftimie, seful Securitatii din Targu Mures, fost la Targoviste. Vineri, in autocar, am discutat cu patru dintre jucatorii mei de baza, la care tineam foarte mult. E vorba despre Fanici, capitanul echipei, portarul Solyom, Fodor si Szabo. Le-am spus ca se vorbeste prin oras ca vor juca pentru Dinamo. Cand am coborat din autocar, Fanici a venit la mine si mi-a zis: Nea Cornele, tinem mult la dumneata, de aia nici nu ne-am predat cu Victoria si Moreni, dar de data asta sper sa ne intelegi, pretul e prea mare. In spatele acestor actiuni se afla profesorul universitar de filaj pe nume Constantin Anghelache. El era cu materialul, cu aparatele video si cu plicurile", a povestit Dinu.

Dat afara de la Dinamo, Cornel Dinu nu vede cu ochi buni revolutia pregatita de Anghelache la club.

"Azi, personajele sunt cam aceleasi, procedeele s-au pastrat, vremurile se intorc, furnizorii sunt iarasi la manete, asa ca dati-i inainte, baieti!"

Cornel Dinu va fi dat afara de la Dinamo de presedintele Constantin Anghelache, omul care trebuie sa puna in practica ordinele actionarului majoritar Ionut Negoita.

Constantin Anghelache este profesor universitar, insa are un trecut cel putin controversat. El a fost ofiter activ al Securitatii inainte de '89, fiind acuzat de spionaj industrial.

A fost, de asemenea, cu grad de colonel, ultimul comandant al UM 0107/AVS, unitate ce avea ca unic scop producerea de fonduri pentru Securitate prin controlul exercitat asupra firmelor de export din tara.

Acum, Anghelache este general in rezerva.

 

radio manele radio manele online