Radu Mazăre declanșează scandalul verii pe litoral: Imnul stațiunii Mamaia, o copie nereușită ce a costat 35.000 euro din bani publici

Imnul de promovare a staţiunii Mamaia - "Viva Mamaia", cântat de Loredana Groza, Cabron, Alex Velea și Radu Mazăre, a costat 35.000 euro, bani obținuți prin înființarea unei noi taxe locale. Chiar dacă melodia a primit numeroase critici, mai ales după ce s-a descoperit că este un cover după o melodie croată, edilul Constanței susține că efortul a meritat, iar datorită lui, stațiunea Mamaia se bucură de succesul din prezent.

Criticii au declarat imnul Mamaiei o copie nereuşită, cu versuri îndoielnice şi rime forţate în care „stres“ rimează cu „delirium tremens“, scrie Adevărul.

Sursa citată precizează că "toată afacerea a costat comunitatea locală 35.000 de euro, bani daţi de constănţenii care deţin active în Mamaia. Ei sunt supuşi unei noi impozitări, de la 1 iunie, prin taxa de promovare a staţiunii Mamaia, votată la ultima şedinţă a Consiliului Local, la finele lui aprilie. Taxa va fi plătită anual de posesorii de imobile din Mamaia, fie că sunt agenţi economici, fie că sunt doar proprietari de apartament."

Videoclipul a fost turnat la Mamaia, pe plajă şi în club, chiar de 1 Mai, iar lansarea oficială a clipului a avut loc pe 10 mai.

Imnul "Viva Mamaia", un plagiat "Delirium Tremens"

Piesa Viva Mamaia este de fapt o copie după o melodie a unor croaţi, care se numeşte Delirium Tremens, considerată Imnul Bețivilor, a semnalat site-ul caia.ro. Ea este interpretată de Tonci Hujic, Madre Badessa şi Petar Graso. Această melodie a fost postată pe Youtube în urmă cu un an şi este un hit în Croaţia.

 

In curand