Parcul Drumul Taberei ar putea fi inchis un an si jumatate

Lucrările de modernizare a Parcului Drumul Taberei încep săptămâna viitoare si se vor finaliza într-un an și jumătate. Dacă edilul sectorului 6, Rareș Mănescu, nu se va răzgândi, locuitorii din Drumul Taberei, care trăiesc în plin șantier din cauza lucrărilor de la metrou, vor rămâne, timp de un an și jumătate, și fără cel mai mare parc din cartier.

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene.

Planurile administraţiei locale includ regenerarea a aproximativ șapte hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului.

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene “tip Nufăr”, una cu 60 de jeturi de apă, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil “Pasărea măiastră”, pistă de carting, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.

In curand