Hristos a înviat! Ortodocşii şi greco-catolicii sărbătoresc Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creștinilor

Hristos a înviat! Este salutul care se va auzi pe buzele credincioşilor ortodocşi timp de 40 de zile. Sărbătoare a bucuriei, Învierea Domnului a fost celebrată de milioane de români în întreaga ţară, fie că s-au aflat la malul mării sau la o mănăstire cu tradiţie din inima Moldovei.

Milioane de români au participat la Slujba de Înviere şi au luat lumină. Fie că au fost la patriarhie, la malul mării sau la mănăstiri oamenii au participat cu sufletul deschis la slujbă şi au rostit în cor Hristos a înviat!

În sfânta noapte de Paşte, mii de credincioşi din Capitală s-au adunat la Patriarhia Română. Aici, oamenii au asistat la slujba de Înviere oficiată de către patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, au luat lumină şi s-au rugat. Lumânarea pascală este, practic, un mijloc prin care Lumina Sfântă le este adusă credincioşilor care o poartă în case şi o păstrează pentru a fi ocrotiţi.

10.000 de oameni au participat ca în fiecare an la slujba specială oficiată pe malul mării, la Mangalia. Acolo, Arhiepiscopul Tomisului a venit cu lumina sfântă de pe mare, cu o şalupă, aşa cum a ajuns şi Sfântul Andrei în Dobrogea, în urmă cu 2.000 ani. Promenada din Mangalia s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru credincioşii care au ascultat slujba şi au lansat lampioane.
Învierea a fost aşteptată cu smerenie şi la Mănăstirea Curtea de Argeş, acolo unde 8.000 de oameni au luat parte la slujba religioasă din curtea catedralei episcopale. Cu toţii au luat lumina sfântă, pe care au dus-o acasă pentru a avea noroc tot anul.

radio manele radio manele online