Microsoft lucreaza la o tableta Surface ieftina cu ecran de 7,5 inci

Microsoft va lansa, cel mai probabil anul viitor, o tableta Microsoft Surface cu Windows 8 sau Windows RT ce va avea un display cu o diagonala de 7,5 inci, o dimensiune care plaseaza device-ul intre Nexus 7 si iPad mini.

Potrivit companiei de cercetare de piata NPD Display Search, surse din cadrul lantului de furnizori de componente pentru gadgeturile Microsoft spun ca urmatorul Surface nu va avea doar dimensiuni reduse, ci si un pret competitiv in segmentul de tablete mini. Astfel, tinta de pret speculata este 399 dolari. Chiar daca va fi mai scumpa decat produsele concurentei, Surface 7,5 inci va avea cel mai mic pret pe
care Microsoft si-l poate permite pentru pastra gadgetul in limitele rentabilitatii.

Conform declaratiilor lui Richard Shim, analist in cadrul NPD DisplaySearch, Microsoft Surface 7.5 va avea un ecran cu o rezolutie de 1400 x 1050 pixeli si o densitate a pixelilor de 233 ppi, mai mare decat a tabletelor Google Nexus 7 sau iPad mini.

Deocamdata nu exista alte detalii referitoare la specificatiile hardware ale urmatoarei Surface cu ecran de 7,5 inci, insa daca Microsoft va lansa produsul abia in 2014 s-ar putea ca miscarea sa fie facuta prea tarziu. Un astfel de produs ar fi competitiv pe piata in acest moment si nu mai tarziu. Contactati de CNET, reprezentantii Microsoft au refuzat sa comenteze pe marginea subiectului.

In curand