Nokia încearcă să bată Apple cu un telefon cu funcții de bază: Are un preț record de 20 dolari

Nokia, care are probleme în a ajunge din urmă Apple și Samsung pe piața smartphone-urilor de peste 500 dolari, speră că va obține un avantaj concurențial cu un telefon cu funcții de bază ce va avea prețul de 20 dolari, informează Bloomberg.

Noul telefon Nokia 105 are jocuri preinstalate, ecran color, radio, ceas cu funcție audio și lanternă.

Acesta este telefonul cel mai ieftin pe care Nokia l-a fabricat vreodată, având un preț cu 97% mai mic față de cel mai recent iPhone.

Nokia 105 este disponibil în India și Indonezia și în curând va intra și pe piața europeană.

În primul trimestru al anului, Nokia a vândut 55,8 milioane de telefoane cu funcții de bază, înregistrând o scădere de 21% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, producătorul încearcă să creeze produse care să concureze iPhone și telefoanele Samsung care funcționează cu softul Android al Google.

"Scăderea vânzărilor de aparate simple este în mod cert îngrijorătoare. Trebuie să controleze problema", a declarat Mika Heikkinen, manager de fonduri la compania FIM Asset Management în Helsinki.

După anunțarea rezultatelor trimestriale, Stephen Elop, directorul general al Nokia, a declarat că Nokia 105 este un semn că afacerile pe segmentul low-end se pot redresa.

Acțiunile Nokia au scăzut cu 80% de la intrarea pe piață a iPhone-ului, în 2007.

In curand