Facebook lansează o versiune a Android cu reţeaua de socializare pe pagina principală

Facebook va lansa săptămâna viitoare o versiune specială a sistemului Android al Google, modificată astfel încât reţeaua de socializare să apară pe pagina principală şi care va debuta pe un telefon fabricat de HTC, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

Compania a trimis invitaţii presei la un eveniment care va avea loc pe 4 aprilie la sediul Facebook din Menlo Park, California, scrie New York Times.
Un angajat al Facebook a spus că va fi introdusă o versiune a Android care pune Facebook în centrul atenţiei.
De exemplu, la deschiderea telefonului va fi afişată imediat pagina de pe Facebook a utilizatorului, a spus una dintre surse.
Un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze informaţia, dar a precizat că va fi un anunţ important legat de serviciile mobile.
Segmentul serviciilor mobile reprezintă un element major al viitorului Facebook, în condiţiile în care utilizatorii petrec mai mult timp pe Facebook prin aplicaţiile mobile decât prin intermediul computerelor.
Strategia de afaceri a Facebook este de a atrage oamenii să folosească cât mai mult reţeaua de socializare, astfel încât să vadă mai multe reclame.
Un telefon cu un sistem de operare concentrat pe Facebook va determina utilizatorii să folosească reţeaua de socializare mai mult decât alte aplicaţii şi servicii concurente.
Compania Amazon a modificat la rândul ei sistemul de operare Android, pentru tabletele Kindle Fire.
Facebook analizează de doi ani să producă un smartphone propriu, dar proiectul, numit "Buffy", stagnează încă la nivel intern, întrucât compania nu a decis dacă să fabrice singură aparatul sau să se asocieze cu un producător de telefoane.

 

radio manele radio manele online