Noi CONTROVERSE legate de MOARTEA lui Osama Ben Laden

O nouă versiune a condiţiilor morţii lui Osama Ben Laden şi îndoieli asupra identităţii soldatului Navy Seal care l-a ucis au fost dezvăluite de CNN, care pun sub semnul întrebării mărturiile precedente, inclusiv cea a bărbatului prezentat ca "trăgătorul" de către revista Esquire.

În februarie, revista Esquire publica un interviu extensiv cu un bărbat prezentat sub anonimat ca fiind "trăgătorul" care l-a ucis pe liderul al-Qaida la locuinţa sa din Abbottabad (Pakistan) în noaptea de 1 spre 2 mai 2011.

Militarul a povestit că a fost singurul care a pătruns în camera acestuia de la al treilea etaj şi l-a ucis cu trei gloanţe în cap.

Conform postului de televiziune CNN, această poveste este falsă, "trăgătorul" nefiind cel care l-a ucis pe Ben Laden.

Povestea "trăgătorului" este o "mare prostie", conform lui Peter Bergen, consultant al CNN şi specialist în ceea ce priveşte al-Qaida, care relatează declaraţiile unuia dintre membrii faimoasei "Team 6" a Navy Seals, aflat, din nou, sub anonimat.

CPovestea "trăgătorului" din Esquire ar fi deranjat puternic membri aceste unităţi de elită, care aveau instrucţiuni de a nu "vorbi cu nimeni", conform lui Bergen.

Navy Seal-ul care a făcut aceste declaraţii pentru CNN povesteşte, de asemenea, că "trăgătorul" a fost expulzat din echipă deoarece avea tendinţa de a se lăuda cu faptele sale.

onform lui Peter Bergen, trei soldaţi Seals ar fi ajuns la cel de-al treilea etaj, printre care "trăgătorul" prezentat de Esquire şi Matt Bisssonette, soldatul care a relatat deja o primă variantă a acestei nopţi sub pseudonimul Mark Owen în controversatul volum, "No Easy Day".

Ben Laden ar fi scos capul pe uşă iar primul Seal - nici "trăgătorul", nici Bissonette - i-ar fi tras atunci un glonţ în cap, conform lui Peter Bergen. Relatarea consultatului CNN se apropie de cea a operaţiunii descrisă de Bissonette în cartea sa.

 

radio manele radio manele online