SUA: Microsoft, vizat de o ancheta de corupere a unor oficiali guvernamentali din China, Italia si Romania, pentru a obtine contracte

Autoritatile americane ancheteaza grupul informatic Microsoft si o serie de parteneri ai acestuia care ar fi corupt responsabili guvernamentali din China, Italia si Romania, pentru a obtine contracte, scrie miercuri Wall Street Journal, preluat de AFP.

Potrivit sursei citate, avocati din cadrul Departamentului de Justitie si din cadrul Autoritatii de Reglementare din Domeniul Bursier verifica acuzatii de mita facute de un fost reprezentant al Microsoft in China precum si relatiile companiei cu anumiti consultanti si distribuitori din Romania si Italia.

Autoritatile americane investigheaza daca Microsoft este implicat in posibile cazuri de mita data de distribuitori de ai sai pentru a obtine contracte de software cu Ministerul Comunicatiilor din Romania.

"Luam in serios toate acuzatiile aduse atentiei noastre si cooperam deplin cu anchetele guvernamentale", a reactionat John Frank, vicepresedinte insarcinat cu chestiuni juridice la Microsoft, intr-un mesaj postat pe blogul oficial al grupului.

Potrivit cotidianului economic, care citeaza surse apropiate dosarului, ancheta condusa de autoritatea de reglementare in domeniul bursier si Departamentul Justitiei ar fi inca intr-un stadiu preliminar.

Ea ar fi fost deschisa in special in urma acuzatiilor de mita formulate de un fost reprezentant al Microsoft in China. Autoritatile nu au acuzat inca formal Microsoft sau asociatii sau, adauga Wall Street Journal.

Afirmand ca Microsoft nu poate "face comentarii asupra anchetelor in curs", Frank a subliniat ca "intr-un grup de talia noastra, acuzatii de aceata natura sunt formulate din timp in timp".

El admite ca "intr-un grup cu 98.000 de angajati si 640.000 de parteneri, nu este posibil sa spui ca nu vor exista niciodata acte condamnabile", dar a reafirmat angajamentul Microsoft de a preveni si sanctiona astfel de actiuni.

Vom reveni cu amanunte.

radio manele radio manele online